En riktigt saftig och smakrik mjuk pepparkaka med rödbetor.
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl neutral olja
4 dl mixade rödbetor
1 krm salt
1/2 granatäpple till garnering
Frosting:
150 g cream cheese
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet.
Vänd ner olja och rödbetor.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Låt kakan svalna helt.
Vispa ihop ingredienserna till toppingen med elvisp.
Bred toppingen över kakan och garnera med granatäppelkärnor.
Recept med inspiration från www.coop.se.