Klassisk kladdkaka i jultappning! Saffran ger den juliga smaken och med Ärtbas så får kakan extra protein.
Ingredienser:
100 g smör
1 frp saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl Ärtbas
1 dl vatten
smör till formen
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Mixa Ärtbas till mjöl och häll i vattnet. Låt dra en liten stund.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll i Ärtbasen.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter.
Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.