Sök produkt
sockerkaka med ärtbas

Sockerkaka med extra Ärtbas

Har du behov av att få i dig lite extra protein? Här har vi bytt ut en del av vetemjölet mot Ärtbas för att höja proteinhalten. ÄrtBas består av protein från gul ärta som har en mycket högt proteinhalt. Smaken är helt neutral.

Ingredienser:
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ärtbas
1 1/2 dl vatten
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Florsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en rund sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter.
Mixa ärtbasen i en mixer. Häll på vattnet och låt svälla.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget i smeten. Rör ner den blötlagda ärtbasen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör till en jämn smet och häll ner i formen.
Grädda långt ner i ugnen 50-55 min. Låt svalna innan kakan stjälps upp och får kallna med formen över sig.
Pudra över lite florsocker innan servering.