Sök produkt
Biffar gjorda på IDA storköks Ärtbas

Veganbiffar på Ärtbas

Smarriga biffar med härlig struktur som är jättegoda som t.ex hamburgare.
Det går lika bra att göra bullar, och funkar utmärkt att förbereda dagen innan!

Ingredienser:
Buljong
Ärbas
Kikärtsmjöl
Salt
Peppar

Gör såhär:
Blanda 1 volymdel buljong och 1 volymdel ärbas.
Salta, och låt svälla upp i 10 minuter.

Tillsätt ytterligare 1 volymdel kikärtsmjöl.
Blanda ordentligt och låt stå i 20 minuter.

Forma enkelt till biffar. Krydda med grovmalen svartpeppar på den sida som går i pannan först. När väl biffarna är i pannan, krydda på den andra sidan.

6,5 dl Ärtbas + 6,5 dl vätska + 6,5 dl kikärtsmjöl ger drygt 1 kg färdig färs.