Sök produkt
Vegansk sockerkaka med Ärtbas

Vegansk sockerkaka med extra protein

En riktigt saftig, helt vegansk, sockerkaka med extra protein från gul ärta.

Ingredienser:
1,5 dl kikärtsspad
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl ärtbas
1 1/2 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
100 g växtbaserat smör
1 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck)
Växtbaserat smör och ströbröd till formen.

Florsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Vispa kikärtsspad och socker fluffigt.
Mixa ärtbasen i en mixer. Häll på vattnet och låt svälla.
Smält smöret. Vänd i smör och havredryck i kikärtssmeten. Rör ner den blötlagda ärtbasen, fortsätt tills du har en slät smet.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i smeten. Rör till en jämn smet och häll ner i formen.
Grädda mitt i ugnen 50-55 min. Låt sockerkakan svalna helt innan du tar ut den ur formen.
Pudra över lite florsocker innan servering.