Sök produkt
Förkokt potatis MINUT potatis

Så enkelt med förkokt potatis!

Upptäck fördelarna med förkokt potatis! Glöm tidskrävande potatisskalning och kokning. Minutpotatis är redan ångskalad och sous vide kokt, vilket betyder att den är redo att användas direkt ur förpackningen. Det sparar dig massa värdefull tid i köket.

Maximera effektivitet och smak

Det är en utmaning att skapa näringsrika och goda måltider och samtidigt upprätthålla effektivitet och hållbarhet. För offentliga kök innebär användningen av förkokt potatis en rad fördelar som förenklar matlagningen, förbättrar måltidsplaneringen och samtidigt bibehåller en hög kvalitet.

Den förkokta potatisen behöver varken sköljas eller skalas. Det sparar värdefull tid i köket och minskar energiförbrukningen. Fokus kan ligga på matlagningen i stället för förberedelserna.

Förkokt potatis är snabb att värma upp, vilket möjliggör snabba kompletterande serveringar om det behövs. Oavsett om det handlar om en plötslig ökning av gäster eller en extra portion, är förkokt potatis redo på ett ögonblick. (I en konvektionsugn med ånga kan du antingen lägga en obruten förpackning i ugnen eller öppna förpackningen och hälla potatisen i ett perforerat gastronombleck. Värm i ca 12 minuter vid 100 °C, och du har perfekt tillagad potatis redo att serveras.)
Den finns i olika utföranden redo för alla typer av rätter – skivad, tärnad eller strimlad.

En av de största fördelarna med förkokt potatis är att det är lätt att hålla en jämn kvalitet under hela året. Oavsett säsong kan du lita på att maten blir lika god varje gång.

Potatisen är noggrant utvald och att potatisen är ångskalad betyder minimalt med svinn. Det är givetvis inga tillsatser utan endast potatis i påsen. Näringsämnena finns kvar eftersom förkoknigen sker i förpackningen, och potatisen behåller sin fina kvalitet och hållbarheten blir längre.